Okul Müdürümüz Muhammet İhsan YILDIRIM'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve çocuk Bayramı Kutlama Mesajı

22.04.2020 670

Sevgili Öğrencilerim,

"Türkiye Büyük Millet Meclisi" günümüzden tam yüzyıl evvel bugün 23 Nisan 1920 de kuruldu. Yeni Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı bu şanlı tarih bugün halen daha değerini koruyor. Unutmayın ki Türkiye Cumhuriyeti ilelebet bu şanlı bayrağı dalgalandırmaya ve büyük meclis var olmaya devam edecektir. Türkiye Büyük Millet Meclisi bir ortak akıldır; bu ortak akıl hiç şüphesiz milletin kendisidir. Ülkenin her kasabasından, bucağından, bölgesinden milletvekilleri toplanarak mecliste halkı temsil etmektedir. Bu temsil, demokratik yönetimin ve Cumhuriyet rejiminin olmazsa olmazıdır. Yüz yıl önce, büyük Türk Milletine en yakışan yönetimin Cumhuriyet rejimi olduğunu öngören, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e şükranlarımızı sunmak, Cumhuriyeti yaşamak ve yaşatmak her Türk gencinin en asli vazifesidir.

Cumhuriyet demek, gelecek demektir. Bu minvalde Ulu Önder Atatürk, bu tarihi; her 23 Nisan gününü Türk çocuklarına armağan etmiştir. Ülkemizde ve dünyada her 23 Nisan günü çocuk bayramı olarak kutlanır: "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı". Okullarımız başta olmak üzere tüm ülke bu özel ve anlamlı günü coşku ile kutlar. Bayrak törenleri, halkoyunları, şiirler, geziler, söyleşiler, konserler,  fener alayları,  gösteriler, tiyatrolar ve adını hatırında zorlandığımız birçok etkinlik bu güzel günün hatırlanmasından coşkusundan sadece birkaçı. Tüm yurdumuzun her yıl gerçekleştirdiği bu coşkuya ne yazık ki tüm dünyayı kasıp kavuran birçok insanın hayatını kaybetmesine sebep olan, coronavirüs salgını ket vurdu. Bayramlar; sarılmaktır, kucaklaşmaktır, hasrettir, özlemdir, dayanışmadır,  gülümsemedir, sevinçtir. Ne var ki virüs, sarılmalarımızı öksüz gülümsemelerimiz buruk bıraktı. Ancak yüreğimizden akıp giden çağlayanları durdurmak mümkün değildir. Belki yan yana değiliz belki ellerimiz birleşmiyor ama sıkı sıkıya bağlanan kocaman yüreklerimiz var. Bu yıl 23 Nisan bir gönül bayramına dönüşeceğini biliyorum. Sayın Bakanımız Ziya Selçuk ve ekibinin de dahil olduğu eğitim kadrosu, 23 Nisan coşkusunu evlerimizde; pencerelerimizi bayraklarla donatarak, İstiklal Marşımızı okuyarak, şanlı ve muzaffer bayraklarımızın renklerini giyinerek, şarkılar türküler söyleyerek, resimler çizerek, aynı sevinci yaşatacağımızı biliyor ve tüm öğrenci ve velilerimize bu gönül bayramını eksiksiz ve tam kutlayacaklarına yürekten inanıyorum.

Değerli Velilerimiz sevgili öğrencilerim, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu ve mutlu olsun.

Muhammet İhsan YILDIRIM

Okul Müdürü